top of page

Beelden en banken voor pleinen, straten, winkelcentra, scholen, etc.

In 2016 scheef de Stichting Hundertwasser een prijsvraag uit. Het was een initiatief van de Oostenrijkse Ambassade om kunstenaars en architecten ideeën te vragen om de Boulevard van Scheveningen aantrekkelijker te maken op basis van het gedachtegoed van de Oostenrijkse architect Hundertwasser. Meer kleurige accenten, kleinschalige decoratie, individualiteit,  aandacht voor ecologie. Niet alles recht en het zelfde.

Dat waren de ideeën van Hundertwasser.

Het Ontwerpbureau “AllDesign”, uit Kijkduin, won de publiek prijs met haar voorstellen voor kleurige beelden en met mosaic beklede banken.

AllDesign is een samenwerkingsverband van architecten en ontwerpers uit verschillende landen.

  • De dierenbeelden van de Nederlandse beeldhouwer Evert den Hartog worden vergroot en gegoten in kunststof. Daarna zal Julia Aleksandrova, uit Kyrgyzstan, ze beschilderen.

  • De banken worden ontworpen en van mosaic voor zien door Alexey Daizon, uit Israël en Peter van der Toorn Vrijthoff uit Nederland.

Het was het idee om beelden te maken van dieren die een relatie hebben met de zee zoals, pinguïns, zeeleeuwen, ijsberen en dolfijnen. De vormgeving van de zitbanken zou een relatie hebben met fantasie zeedieren.

We dachten dat met die decoratie veel mogelijk moest zijn. Kinderen zouden er op en er mee moeten kunnen spelen en ze ook een beetje mogen aankleden. Ook goed denkbaar dat een winkel, restaurant of bedrijf een beeld of bank gaat sponsoren. In de mosaic afbeelding kan dan een relatie gelegd worden met de activiteiten van de sponsor b.v. bedrijfslogo of specifieke afbeeldingen.

Belangstelling? Kom eens praten bij AllDesign, Zandvoortselaan 150, peter.vdtoorn@inter.nl.net

bottom of page