Nederlandse “High Light” glasconstructie voor de botanische kas van de “Royal Horticultural Society Garden Wisley”.

Royal Horticultural Society Garden Wisley, vlakbij Londen, wilde een grote Botanische kas laten ontwerpen.

 

Men wilde een kasconstructie die zou passen in het aanwezige landschap, met een ranke onopvallende constructie zodat alle aandacht gericht zou  zijn op de Botanische tuin in 3 klimaat zones.

 

Het ontwerp, van architect Peter van der Toorn Vrijthoff, bestaat uit twee in elkaar geschoven “High Light” constructies die prachtig aansluit bij het landschapontwerp. Middels een gang is de “High Light” verbonden met de productie kas met publiekruimten, uitgevoerd als een Venlo Kas.

 

De constructieve opzet van de Kas bestaat uit een kolommenstructuur die erg slank is gehouden door een inklemming te maken in de funderingspoeren. Alle verbindende constructies in de kap bestaan uit gebogen en rechte tralieliggers die een optimale transparantie waarborgen. De glasplaten van ca. 2.00 x 3.00 m1 worden ingeklemd in gebogen en rechte aluminium profielen.

© 2021 by AllDesign.