top of page

Het Roodborstje

Het Roodborstje is een typisch Nederland vogeltje dat vooral in de winterperiode de steden opzoekt. Het verhaal gaat dat hij op het raam tikt om duidelijk te maken dat hij wat te eten wil.

Gemaakt:  2016 – 2017

Materiaal:  Smalti glas van Orsoni, Venetie. Tiffany glas.

Afmetingen:  42 x 42 cm.

Gewicht:  12 kg.

Lijst:  Aluminium

Het Puttertje

Het Puttertje komt oorspronkelijk voor langs de zonnige randen van vochtige loofbossen. Nog niet zo lang geleden zijn putters begonnen zich aan te passen aan door de mens gemaakte landschappen, zoals boomgaarden en parken. De belangrijkste voorwaarde voor de aanwezigheid van putters is een rijke vegetatie met veel composieten (distels, paardenbloemen). Deze planten produceren de zaden waarvan de putter vrijwel geheel afhankelijk is. Maar natuurlijk is het Puttertje ook wereldberoemd door het schilderij in het Mauritshuis van Johan Fabritius.

Materiaal:   Smalti glas van Orsoni, Venetie.

Afmetingen:  42 x 42 cm.

Gewicht:  ca. 12 kg.

Lijst:   Aluminium.

De Grote Bonte Specht

De grote bonte specht komt overal in Europa voor waar bossen zijn: van de noordelijke naaldbossen, de taiga, tot in de lommerrijke mediterrane bossen. Het verspreidingsgebied rijkt zelfs van in het Atlasgebergte in Marokko, Iran tot in Mongolië. Ook in Nederland komt hij relatief veel voor. In elk bos terug te vinden. Maar duikt ook op in parken en uw achtertuin.

Gemaakt:  2018

Materiaal:  Smalti glas van Orsoni, Venetie. 

Afmetingen:  42 x 42 cm.

Gewicht:  12 kg.

Lijst:  Aluminium

De Koolmees

De Koolmees komt in Nederland veel voor in natuur maar de laatste jaren ook steeds meer in de steden. Het is nu een typisch opvallend Nederlands vogeltje geworden. Met zijn gele kleur valt hij onmiddellijk op.

Gemaakt:  2017 – 2018.

Materiaal:  Smalti glas van Orsoni, Venetie.

Afmetingen:  42 x 42 cm.

Gewicht:  ca. 7 kg.

Lijst:  Aluminium lijs

bottom of page